top of page

Trädgårdstider

Nu grönskar det ordentligt i trädgården och allt växer och växer. Gräset klipper vi nu nästan 3 gånger i veckan, vi har skördat sparris varje dag sedan mitten av maj och nu börjar jordgubbarna rodna. Och ogräset växer som aldrig förr. Det är en otrolig växtkraft på allt här.


Slutet av maj och början på juni har varit arbetsintensiva. Dels har vi planterat en syrenhäck där vi fällde alla de höga popplarna tidigare i vår. Tack och lov hade vi maskinell grävhjälp för att få till tillräckligt djupa och stora gropar till plantorna. Nu hoppas vi bara att alla klarar sig och växer bra.

Dels har vi (som vanligt) haft hjälp med klippningen av våra största häckar. De är så höga att man måste ha en riktig byggställning för att klippa överdelarna trots att vi klippte ner dem och tunnade ur dem ganska bra i februari.


Och igår morse fick vi hem ett par kubik bastu-ved som vi skyndade oss att stapla under tak eftersom det småregnar lite varje dag. Det gäller ju att hålla veden så torr det går.

Sen har vi ju samtidigt haft ovanligt hög beläggning i maj och juni. Vi är så glada över alla gäster som hittar till oss på Österlen.


Ha en fortsatt bra sommar!
63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page