top of page

Stol-renovering

Har just målat om och klätt om en gammal stol som står i ett av våra rum. Blev rätt nöjd faktiskt och vill därför dela det med er. Se före- och efterbilderna.


Behovet att göra något åt stolen har funnits länge. När vi kom till Lunkaberg stod den här, med gammalt slitet tyg och avskrapad färg där resterna fortsatt syntes. Jag har länge tänkt göra något åt den men var lite osäker på om det skulle bli bra.


I vinter tog jag tag i det i alla fall. Hittade ett tyg jag tyckte om och körde igång. Den nya tyget är blommigt på svart botten. Det gamla hade rosa blad på en typ ljusbrun botten som heller inte passade in färgmässigt i rummet.


Jag slipade bort färgresterna på stolen och ruggade upp ytan. Målade stolen 2 gånger i en matt svart färg. Samma färg som vi har på stolarna i frukostmatsalen. Det gäller ju att återbruka och använda de färgburkar som redan står hemma. Bara det gjorde att det blev en helt annat intryck av stolen.


Sen tog jag bort det gamla tyget som satt fast med hundratals häftklamrar. Klippte till det nya tyget och satte fast det med några stygn och ganska många klamrar. Men jag tror jag använde lite färre än tidigare "tapetserare". Jag insåg under arbetet att jag valt en ganska kraftigt tyg och det gjorde inte omklädningen enklare precis. Men det blev en stol till sist och jag hoppas den håller ett tag nu och att våra gäster kommer att tycka om den.
107 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page