top of page

Evenemang på Österlen

Konstrundan

Konstrundan

Varje påsk och veckan efter: Den ursprungliga konstrundan bland konstnärer på Österlen.

Matrundan

Matrundan

Under Kristi Himmelsfärdshelgen arrangeras "Matrundan". Många lokala matproducenter visar upp sig; Ost, vin sparris, lamm mm kan köpas på gårdarna där produktionen sker.

Skillinge Teater

Skillinge Teater

Teaterföreställningar på Skillinge Teater. Under hela sommarsäsongen. Ofta med riksbekanta skådespelare Klicka på bilden för att se programmet.

Musik under stjärnorna

Musik under stjärnorna

Sommarens höjdpunkt på Österlen Som vanligt träffas vi onsdagar på Branteviks idrottsplats. Alla artisterna kommer att signera sina Cds efter respektive konsert. Missa inte tillfället att få träffas, få en signatur och byta ett par ord!

Kiviks Marknad

Kiviks Marknad

Sveriges äldsta marknad med traditioner från 1800-talets slut Varje år under tre dagar i mitten på juli.

Äppelmarknad

Äppelmarknad

En stor händelse sista helgen i september där "äpplet" står i fokus. "Äppeltavlan" , produkter med äpple som huvudingrediens kan beskådas och njutas av.

Under hösten

Under hösten

firas "ålagille" och Mårten gås";. Österlens krogar serverar minnesvärda måltider.

Österlen lyser

Österlen lyser

i november lyser alla småbyar upp; Olika arrangemang med ljus som gemensam nämnare. Även den skånska maten finns med; gås , ål etc

Sevärdheter i närheten av Lunkaberg

Det höga läget ovanför Skillinge ger en härlig utsikt från Lunkaberg mot havet och Bornholm i söder och de många byarna i norr.

Man kan följa solens vandring från uppgång i havet norr om Brantevik till nedgången vid Vallby kyrka vid Glimmingehus.

Använd Lunkaberg som bas för att besöka sevärdheterna i området. Här är några av dem:

Glimmingehus

Nordens bäst bevarade borg med en tydlig siluett på den skånska slätten. Guidade turer och medeltidsveckor gör det möjligt att få intressanta upplevelser här.

MER OM GLIMMINGEHUS

Badstränder

Många av Sveriges finaste stränder finns på Österlen; Sandhammaren, Knäbäckshusen, Borrby Strand, Mälarhusen m fl erbjuder milslånga bad- och promenadmöjligheter

Ystad

Gränsstaden till Österlen. En medeltida stadskärna med korsvirkeshus som idag inrymmer butiker, cafeer och restauranger.

MER OM YSTAD

Simrishamn

En av Sveriges minsta städer med en gammal fin stadskärna och en fin hamn där "alla" samlas under sommarkvällarna.

Ale Stenar

En gammal skeppsättning högt över havet ovanför Kåseberga fiskeläge. En fantastisk utsikt mot Ystad i väster och Bornholm i öster.

Stenshuvud Nationalpark

En stor klippa omges av Östersjön i öster och ängar och lövskog i övriga väderstreck. Området inbjuder till vandringar i lättillgänglig natur och vacker bokskog.

MER OM STENSHUVUD

Fiskelägen

På Österlen finns många väl bevarade fiskelägen ; Brantevik, Skillinge, Baskemölla, Vitemölla m fl

Bornholm

Bornholm är hjärtat i Östersjön och kallas även Solskensön. Den danska ön är belägen cirka 40 km sydost om Skåne och har drygt 40 000 invånare. Naturen och kulturen speglar Norden fast i ett mindre format.

MER OM BORNHOLM

bottom of page