top of page

Kompost-projektet

För två veckor sedan började vi (läs Klaas) göra något åt våra komposthögar.


En så stor trädgård som vi har skapar otroligt mycket utrensat material från rabatter och gammalt gräsklipp mm så det måste slängas någonstans. Lägger man det i en kompost gör man ju sin egen jord. Den jorden använder vi på våren för jordförbättring och nyplanteringar.


Vår kompost ligger snett bakom det gamla hönshuset och det gamla staketet runt dem rasade i princip redan första året vi flyttat hit. Sedan dess har vi fortsatt lägga gräs, rensat material och kvistar på högarna. Problemet var att högarna "flöt" ut och blev bara större nere på marken utan att man lätt kunde fylla på upptill. Med ett låd-bygge runt högen så kan man fylla på mycket mer på samma yta. Smart och mycket effektivare. Vi gillar ordning och reda!


Så nu har vi en prydlig komposthörna med tre fack för jorden. Ett man fyller på i år och två olika för de senaste 2 åren. Dessutom blev det en smart lösning framtill med snedställda plankor som man lätt plockar bort när man ska hämta det äldsta materialet eller gräva om i komposten.


Första bilden visar den färdiga lösningen. På sista bilden kan man ana hur det såg ut från början.

Vi är jättenöjda med hela lösningen!


37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page