top of page

Inget vatten!

Igår, när frukosten var klar och vi skulle börja diska så var det plötsligt inget vatten i kranarna. Panik! Vad skulle vi göra nu? Huset fullt av gäster, egen brunn och semester-tider!


Vi ringde den rörmokarfirma vi brukar anlita men de hade bara en automatisk telefonsvarare som bad oss lämna ett meddelande. Vi fortsatte ringa 8 olika firmor i Simrishamnstrakten utan framgång. De flesta svarade inte alls och 2 hade inte tid eller möjlighet. Den nionde firman kunde komma men först efter lunch. Klaas satte sig i bilen och åkte in till Umia (den firma vi brukar anlita men som inte svarat i telefon). Det fanns någon på plats där men som egentligen hade semester. Men han insåg allvaret och ringde ett par kollegor. Inom en halvtimme hade rörmokare och lite senare även elektriker.


Det visade sig att det var vattenpumpen i brunnen som lagt av och vi behövde en ny. Den närmaste fanns i Åhus, 5 mil från oss, så jag satte mig i bilen, hyrde ett släp och åkte och hämtade pump och 50 m slang.


Kl 16.30 var jag tillbaka och de började installera nya pumpen. kl 18.30 var allting klart och vi hade vatten igen. Vilken känsla! Man påminns vid såna här tillfällen om vilken lyx det är att ha rent vatten rinnande i sina kranar.


Under eftermiddagen, innan vi visste att vi kunde få tag i en ny pump började vi göra alternativa planer. Hur försörja 20 människor med vatten i ett eller flera dygn? Köpa vatten på flaska, handpumpa ofiltrerat vatten ur brunnen som man gjorde förr och värma på spisen? Men allt löste sig och vad vi var tacksamma för det.
417 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yorumlar


bottom of page