top of page

En fantastisk sommar!

Vilken sommar vi har haft! Massor av trevliga gäster, en del nya och en hel del återvändande. Det är så roligt. Några har endast njutit av semester, andra har firat födelsedagar mm med släkt och vänner.


I sommar har vi också bytt ut vår ytterdörr till en ny och även byggt ett nytt växthus i orangeriet i stället för det gamla.


Vi har också haft en ganska bra fördelning av sol och regn vilket gjort att det växt massor i trädgården. Vi invigde vår nya köksträdgård som vi byggde i vintras och grönsakerna och blommorna har frodats där. Tyvärr fick vi också en invasion av mördarsniglar och kålfjärilar som ätit mer än sin del av det som växer där. Men som någon klok person sa: Tänk på att du deltar i det stora kretsloppet när odjuren äter av dina växter. Det stämmer ju men de hade inte behövt ta all svartkål och alla dahlior. Men vi gör ett nytt försök nästa år och då ska bekämpningen börja tidigt på våren och alla växter ska täckas av fibernät. Kanske lyckas vi bättre då.


I augusti fick vi tyvärr ta ner vårt största träd på baksidan av huset. Det var en poppel på 35 m men stammen var tyvärr alldeles ihålig från marken och tre meter upp. Risken var stor att det skulle falla i höstens stormar och då låg huset i fallriktningen. Så med tungt hjärta fick vi ta bort trädet med hjälp av några goda grannar. Det positiva är att vår egen bostad fick in mer dagsljus nu när trädet är borta.


Nu börjar det dra mot höst och vi skördetid. Förra året hade vi massor av äpplen men i år får vi nog bara 20 st! Vi tror att den frostknäppen första veckan i april tog blomskotten eller så har de bara ett vilo-år i år. Päron får vi i alla fall mycket mer av i år. Vindruvor kommer det också att bli en hel av så vi kan förhoppningsvis servera druvjuice till frukost hela nästa år också.


Lägger med några bilder här som minnen av sommaren som var.

89 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page