top of page

Äppelmustning och skördemarknad

Den här veckan har vi mustat en del av våra äpplen. I år har vi köpt en elektrisk fruktkross och vilken skillnad det var! Tidigare har vi haft en hand-dragen fruktpress, och en ganska liten dessutom, och det har tagit mycket tid och många äpplen var tvungna att delas innan vi kunde köra dem i krossen. Nu, med den elektriska, gick det så fort och enkelt så det var en ren glädje att mata ner äpplen i den. Totalt fick vi ihop ca 60 liter must och det bara på en eftermiddag och kväll. Det kändes som ett gott dagsverke.


När vi serverat frukost klart i söndags så var vi iväg på skördemarknad hos Systrarna Lindskogs Handelsträdgård i Löderup. Det var jättetrevligt att se alla utställare i form av olika lokala producenter. Självklart kom vi hem både med en fantastisk skördekrans med pumpor och majskolvar som nu hänger på dörren till vår frukostmatsal, och med ett antal perenner och tulpanlökar.

Perennerna var Riddarsporre, Temynta och Rips och de planterades igår, måndag, och tulpanlökarna ska ner i jorden den här veckan. Sen håller vi tummarna att det växer bra i vår och att hararna låter växterna vara ifred.

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page