top of page

Vindruvsjuice!

I slutet av september så skördade vi våra Rondo-druvor som växer i trädgården. Vi har ca 250 vinrankor så det blir väldigt mycket druvor. Det är ett tungt jobb att plocka alla druvorna för stockarna är ganska låga. Man måste antingen böja ryggen hela tiden eller stå på knä. Oavsett så känns det på en kropp som inte längre är i 20-års åldern.


Druvorna gör vi sen druvjuice av. Först sköljer vi druvorna, sen körs de i vår specialmaskin för avstjälkning och krossning. Därefter pressas de i vår fruktpress. Sist pastöriserar vi juicen dvs hettar snabbt upp till 80 grader i 10 min för att förlänga hållbarheten. Så tappar vi upp juicen på 3-liters bag-in-box påsar.


I år fick vi ihop drygt 220 liter juice! Och det på bara 3 arbetsdagar. Men det kändes i kroppen efteråt. Man är ju tyvärr ingen ungdom längre. Men nu har vi fyllt förråden så våra gäster kan få dricka egenproducerad vindruvsjuice till frukosten. Det brukar vara väldigt uppskattat.



32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page