top of page

Nymålad vägg!

Veckan efter påsk fick vi äntligen lite varmare väder, i alla fall tillräckligt varmt så vi kunde måla väggen vid vår pergola.


Vi har länge velat måla den väggen och byta ut reglarna i pergolan men det har inte blivit av pga våra växter där. Det är 3 gamla vinrankor som växer längs väggen och en stor klematis som alla klättrar på pergolan så väggen har inte varit lätt att komma åt. Men i vintras bestämde vi oss att nu i vår skulle det ske och därför klippte vi ner både vinrankorna och klematisen extra hårt.


Dessutom lyckades vi få extrahjälp med målningen av Saga som jobbade hos oss förra sommaren och som tillbringade sitt påsklov på Österlen. Den hjälpen är vi väldigt glada för då hon som är ung fick klättra på stegarna så slapp vi den balansakten.


Först fick vi förstås montera ner de gamla träreglarna i pergolan och försiktigt lägga ner vinrankorna för att inte bryta av dem. Då kunde vi komma åt väggen. Den har tidigare varit målad med kalkfärg som först måste tvättas bort. Sen knackades all lös puts försiktigt bort. Därefter kunde ny färg målas på. Nu valde vi Silikatfärg för murade väggar då den färgen inte behöver målas om lika ofta och dessutom är enklare att hålla på med. Det är ju roligt om man kan renovera enligt de gamla metoderna men ibland får man ta till de mer moderna lösningarna. Utvecklingen går ju framåt.


När sen väggen var färdigmålad så monterade vi nya trä-reglar på pergolan och lirkade upp vinrankorna igen och band fast dem. Nu hoppas vi att vinrankorna och klematisen har klarat behandlingen och kommer att grönska och blomma fint igen i sommar. Väggen bakom är i alla fall fin!73 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page